Варна се превръща в столица на европейската акробатика през октомври.

...
Варна се превръща в столица на европейската акробатика през октомври.
Коментари Харесай

Повече от 660 акробати пристигат във Варна за европейското първенство

Варна се трансформира в столица на европейската акробатика през октомври. България е хазаин на 31-ото европейско състезание по спортна акробатика.

Европейските първенци при мъжете и дамите и при младежите ще бъдат избрани сред 18 и 22 октомври в Двореца на културата и спорта.

Преди това по традиция ще се организира и конкуренцията при по този начин наречените " ейдж групи ". Най-добрите на Стария континент във възрастите от 11 до 16 година и от 12 до 18 година ще се борят за систематизиране на медалите във Варна от 12 до 15 октомври.

Внушителната численост състезатели идват в България. Общо 664 акробати са декларирани за присъединяване в европейското състезание във Варна - 129 при мъжете и дамите, 154 при младежите и девойките, 208 в " ейдж група " 12-18 година и 173 в " ейдж група " 11 - 16 година

Акробати от общо 25 европейски страни ще вземат участие на шампионата в морската ни столица - Австрия, Азербайджан, Армения, Белгия, България, Англия, Германия, Грузия, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Испания, Италия, Молдова, Нидерландия, Полша, Португалия, Словакия, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Чехия и Швейцария.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР