Варна. Пускайки новия булевард Васил Левски“ във Варна, искахме да

...
Варна. Пускайки новия булевард Васил Левски“ във Варна, искахме да
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Пускайки новия булевард „Васил Левски“ във Варна, искахме да облекчим трафика в града за празниците

Варна. Пускайки новия бул. „ Васил Левски “ във Варна, искахме да облекчим трафика в града за празниците. Да могат хората да пътуват умерено. Това разяснява при огледа на обекта министър председателят Бойко Борисов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Министър-председателят увери, че непрекъснато е следил работата на строителите, като е получавал настоящи фотоси от обособените сектори на градежа. „ По фотоси ги ръководех. Знам какво виждах преди година и половина, тук бяха едни бари. Тук сме се подготвили даже и при голямо наводняване да може целия дебит да поеме “, сподели също при огледа той.
Премиерът добави, че е настоял да огледа и по този начин нареченото елипсовидно кръгово кръстовище на бул. „ Васил Левски “ с бул. „ Цар Освободител “, за което в последните седмици е било изразено неодобрение от поданици на Варна. „ Четири метра има разлика в денивелацията, тъй като проектантите по този начин са го създали преди време. Така на пътния възел „ Белокопитово “ говореха, че ще се объркват хората, само че към този момент никой не се е объркал “, добави той по отношение на рецензиите.
Бойко Борисов уточни, че новият бул. още е с акт 15 и има още довършителни работи. Затова той прикани жителите и гостите на града да не тестват булеварда с високи скорости, като се обърна с зов за това и особено към мотористите. „ Защото човешкият живот ни е благ в тези празници. Предупреждавам, че има неща, които доизкусуряват строителите “, сподели министър-председателят. Той уточни също, че следва да се построи и още едно кръгово кръстовище по трасето.
„ Ако беше по този начин елементарно, щяха да го строят и комунистите. Веднага ще стартират да строят, в случай че е елементарно “, означи министър председателят в отговор на журналистически въпрос по отношение на рецензиите по строителството на булеварда. Министър-председателят съобщи също, че е направил оглед и на стадион „ Спартак “, където към този момент е положена тревната завивка. „ Това, което съм поел като ангажимент към Варна, е изпълнено. Ще се залеси с цветенца, с дръвчета, ще стане по-красиво. Вие сте благословени, имате море “, разяснява Бойко Борисов. Той сподели също, че към този момент е препоръчано строителството на втория Аспарухов мост да стане посредством публично-частно партньорство.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР