Варна отново ще бъде домакин на най-голямата книжарница на открито,

...
Варна отново ще бъде домакин на най-голямата книжарница на открито,
Коментари Харесай

Във Варна идва най-голямата книжарница на открито

Варна още веднъж ще бъде хазаин на най-голямата книжарница навън, оповестиха от пресцентъра на общината. От 27 юли до 5 август близо 60 български издателства и книгоразпространители ще показват хиляди книжни заглавия на ларгото от хотел „Черно море “ до Фестивалния и конгресен център“ всеки ден от 10 до 22 ч., придружени от богата културна стратегия. Събитието се провежда от Община Варна и Асоциация Българска книга.

„Алея на книгата“ е формат, който през последните години се утвърди като най-мащабното пътуващо книжно ревю в България. Той показва българската литературна сцена в цялото й разнообразие, срещайки читатели с създатели и издатели. В литературния ъгъл предстоят министър председатели на книги, срещи с писатели и преводачи, полемики, детски работилници. Част от гостите тази година ще бъдат Ангел Ангелов, Васил Панайотов, Веселина Минкова, Марин Урумов, Наталия Бояджиева, Никола Гигов, Петя Александрова, Росен Николов, Теменужка Роянова, Христина Янева – Хедра, гостуват още Георги Господинов, Ангелина Александрова и Лилия Йовнова, Весела Ножарова, Даниел Вълчев, Елица Виденова, Мария Донева, Недялко Славов, Рене Карабаш, Събка Дякова-Чехович.

В програмата попадат и събития, отдадени и на най-младата читателска публика, като специфичен акцент е представянето на литературния сборник „Докосване до Касталия “, в който са поместени определени литературни произведения на десетки деца и младежи от Варна, на възраст от 8 до 25 години. Всички те творят в Литературен клуб „Касталия “ към Общински детски комплекс под управлението на Магдалена Маркова. Много от творбите са носители на призове от национални литературни състезания и ще бъдат показани в понеделник в Литературния ъгъл на Алеята. Достъпът до всички събития в Културната стратегия на „Алея на книгата “ е свободен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР