Варна отново е домакин на уникалния формат Алея на книгата

...
Варна отново е домакин на уникалния формат Алея на книгата
Коментари Харесай

Утре е откриването на най-голямата книжарница на открито

Варна още веднъж е хазаин на неповторимия формат Алея на книгата с 19 изложбени шатри, близо 60 български издателства и книгоразпространители и над 30 събития. Откриването е на следващия ден от 18:00 часа на Литературния ъгъл.

На конференция, провела се през вчерашния ден в Община Варна, зам.-кметът Коста Базитов уточни, че най-важното обръщение на Алея на книгата е одобряването на четенето и приобщаването на децата към книгите. Партньорството сред Асоциация " Българска книга " и Община Варна по направление събития и начинания, стимулиращи четенето, продължава, удостовери той.

Алея на книгата е неповторим формат, който води началото си точно от морската столица и при който книгите отиват при читателите. На фокус тази година е детската литература, разгласи госпожа Велизара Добрева, ръководител на УС на АБК. На обичайна конференция участваха още господин Димитър Илиев, член на УС на АБК и госпожа Валентина Божичкова, изпълнителен шеф на АБК. Те разкриха още проектите на Асоциацията през юбилейното десето издание следващата година присъединяване да вземат и интернационалните създатели, също по този начин да бъдат въвлечени най-малките читатели и техните родители, да се провеждат срещи на видни писатели с деца и възпитаници по време на " Маратона на четенето " през месец април.

Алея на книгата се организира сред 27-и и 5 август в пространството сред хотел " Черно море " и Фестивалния и конгресен център всеки ден от 10:00 до 22:00 часа със съпътстваща богата културна стратегия.

Следете повече в събитието във Фейсбук - https://www.facebook.com/events/973502219479096/.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР