ВАРНА. ОТ СПЕЦИАЛНИЯ ПРАТЕНИК НА „ТРУД“Румъния подкрепя европейския газов хъб

...
ВАРНА. ОТ СПЕЦИАЛНИЯ ПРАТЕНИК НА „ТРУД“Румъния подкрепя европейския газов хъб
Коментари Харесай

Румъния подкрепя хъба “Балкан”

ВАРНА. ОТ СПЕЦИАЛНИЯ ПРАТЕНИК НА „ТРУД“

Румъния поддържа европейския газов хъб „Балкан“. „Не инцидентно първият работещ конектор на България беше построен с Румъния. Разбрахме и при бедствия да си оказваме помощ с енергийни системи, с цел да не бедства популацията. Работим и по план да дренираме река Дунав, само че това изисква да се повдигнат насипи и от двете страни а течението ”, разяснява след взаимното съвещание на българското и румънското държавно управление в „ Евксиноград ” министър председателят Бойко Борисов.

Той разясни, че има някои проблеми с Румъния за хъб „ Балкан ”, които идващия месец ще бъдат решени.

Премиерът разгласи, че с румънския си сътрудник Михай Тудосе са разискали и концепцията а основаване на Търговска къща, чиято цел е двете страни да излязат на огромните пазари и даде образец с Китай. „ Там можем да изнасяме пресни зеленчуци и охладено месо ”, акцентира Борисов и напомни, че страната ни е изнасяла селскостопанска продукция преди години за същия пазар.

„ Пазарът е изобилен и ние можем, правейки две търговски къщи и дружно с частния бизнес, в идващите години да си партнираме ”, сподели още министър председателят. Той описа, че с Михай Тудосе са разискали и казуса с работната ръка.

„ И в Румъния има недостиг на работна ръка. В България безработицата падна до 5% и без работа са хората, които не желаят да работят. Не можем да си позволим непрестанно да внасяме работна ръка ”, безапелационен бе Борисов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР