Варна. Най-новите си експонати в дарителска изложба ще представи Военноморският

...
Варна. Най-новите си експонати в дарителска изложба ще представи Военноморският
Коментари Харесай

Военноморският музей във Варна представя най-новите си експонати в дарителска изложба

Варна. Най-новите си експонати в дарителска галерия ще показа Военноморският музей във Варна на 5 декември (четвъртък) от 11.00 часа. Традиционната годишна галерия носи името „ По пътя към морската история 2019 “, оповестяват от Музея .

Изложбата включва артефакти на емблематични и малко познати за българската история персони, техника и снаряжение. Сред експонатите се отличават необичаен немски подводничарски знак от интервала на Първата международна война, какъвто са имали някои от първите български подводничари, минали подготовката си в Германия, уред за ръководство на пукотевица – част от оборудването на военни кораби в края на ХХ век и модел на китайски транспортен съд вид „ унищожител “.

Посетителите ще имат опцията да видят мъжки и дамски униформи на офицери от военния флот, чиновници на Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Воден превоз “ и Министерство на вътрешните работи, употребявани в разнообразни интервали от новата история. Сред тях са униформи на адм. Васил Янакиев, командвал флота от 1972 година до 1990 година, и на капитан далечно корабоплаване Ангел Прокопиев. Историята на военноморския флот и водния превоз е допълнена с любопитни фотоси, документи и оценки.

Изложбата „ По пътя към морската история 2019 “ може да бъде прегледана във Военноморския музей до края на февруари 2020 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР