Варна Над 50 души се включиха в протеста на площад

...
Варна Над 50 души се включиха в протеста на площад
Коментари Харесай

Варна: Над 50 души се включиха в протеста на площад „Независимост“ в града срещу визитата на президента на Турция Реджеп Ердоган

Варна Над 50 души се включиха в митинга на площад „ Независимост “ във Варна против визитата на президента на Турция Реджеп Ердоган, който идва за лидерска среща сред Европейския съюз и Турция довечера в резиденция „ Евксиноград “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Протестиращите развяваха български флагове и плакати с надписи „ Stop Erdogan ”, „ Затваряме Варна за диктатори ”, „ Не на диктатурата ”, „ Източна Тракия приказва на български. Тя е част от нашите духовни граници ”, „ 105 година от Одринската епопея. Одрин е наш ”, „ Вън Ердоган от Европа ”. Площадът пред правосъдната палата бе озвучен от патриотична музика. Събирането бе проведено от Политическа партия „ Възраждане “. Според партията президентът на Турция Реджеп Ердоган не би трябвало да бъде допускан на територията на България и в частност на територията на Европейски Съюз. „ За нас като българи, като европейски жители, е безпределно унизително ръководителите на Европейски Съюз – най-мощната политико-икономическа организация в света, да идват и да капитулират пред един актуален турски деспот “, съобщи пред публицисти ръководителят на партията Костадин Костадинов. Протестът мина без ексцесии и при засилено полицейско наличие.
Още един митинг против визитата на турския президент Реджеп Ердоган се организира във Варна. Събитието, което се състоя пред Катедралата, бе проведено от „ Да, България “ във Варна и ДСБ – Варна под формата на флашмоб. Председателят на локалната конструкция на „ Да, България “ Нелко Начев напомни, че още предходната седмица в писмена позиция партията е декларирала несъгласието си с унизителната роля, в която ни слага държавното управление – на троянски кон на Ердоган, в посредничеството с Европейски Съюз. „ Този човек неведнъж декларира антиевропейските си позиции и непрестанно погазва гражданските свободи. В Турция има над 100 000 души в пандизите, белязани единствено с етикета „ гюленист “. В същото време нашето държавно управление е предало повече от 100 души без никакви следствия и доказателства на турското държавно управление. Ще желаеме информация за ориста на тези хора “, съобщи Нелко Начев. Според него картата с бежанците се употребява от Ердоган като средство за рекет по отношение на Европейски Съюз.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР