Варна. Храненето е изключително важен елемент от нашето здраве. Това

...
Варна. Храненето е изключително важен елемент от нашето здраве. Това
Коментари Харесай

Доц. д-р Мария Атанасова, Медицински център SanaMedic – Варна: Голяма част от заболяванията възникват в резултат на неправилен подход към храната

Варна. Храненето е извънредно значим детайл от нашето здраве. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна доцент доктор Мария Атанасова – гастроентеролог, експерт по вътрешни заболявания, гастроентерология и диететика в Медицински център SanaMedic – Варна. По думите й огромна част от болесттите пораждат вследствие на погрешен метод към храната. По отношение на идните празнични дни доцент Атанасова акцентира, че постилите не би трябвало да стартират с хранене с всички типове артикули.
„ Необходимо е тези, които са постили през последните дни, да стартират зареждане с по-лека храна – супи, пюрета, немазни меса, непържена храна, без огромни количества алкохол. Останалите могат да ядат всичко, само че уравновесено, да няма преяждане в една или друга посока. Трябва да се внимава и с потреблението на алкохол и локални артикули. Нека има плодове и зеленчуци на трапезата, да имаме от всичко по малко. Най-добре е по този начин да се подходи, а не от всичко по доста “, съобщи доцент доктор Мария Атанасова.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР