Варна. Гостуващата изложба Музеят – неочакван, отворен, споделен“, подготвена от

...
Варна. Гостуващата изложба Музеят – неочакван, отворен, споделен“, подготвена от
Коментари Харесай

Варна: Гостуващата изложба „Музеят – неочакван, отворен, споделен“ в Парк-музея на бойната дружба „Владислав Варненчик“

Варна. Гостуващата галерия „ Музеят – непредвиден, отворен, споделен “, готова от екип на Националния военноисторически музей (НВИМ), бе открита публично в Парк-музея на бойната дружба – 1444 „ Владислав Варненчик “ във Варна, оповестиха от парк-музея . „ Целта е да се противопоставим на общоприетия закостенял метод към музейния роман “, сподели при откриването шефът на Парк-музей „ Владислав Варненчик “ Марин Костов, наблягайки, че в изложбата единствено 9 експоната срещат публиката с голям брой любопитни истории. Представена по атрактивен метод посредством разнообразни цифрови технологии, експозицията дава опция посетителят самичък да интерпретира видяното.
„ Това е една галерия, която разкрива трансформацията на актуалния музей, тъй че да отговори на упованията на модерния човек “, съобщи Славея Сурчева – част от авторския екип на НВИМ. Тя акцентира, че част от експонатите и техните истории са провокация към посетителите и провокират всеки един от тях да открои значимото за себе си съгласно опита и гледната си точка.
На откриването на експозицията участваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, зам.-кметът на Варна Коста Базитов, представители на Общината и на Областната администрация, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, военни, шефове на културни институции и музеи, посетители и другари.
Изложбата „ Музеят – непредвиден, отворен, споделен “ е взаимен план на Националния военноисторически музей в партньорство с Регионален исторически музей – Велико Търново и Българската национална филмотека и може да бъде прегледана в Парк-музей „ Владислав Варненчик “ до 8 септември, а от 19 септември тя ще бъде експонирана в Националния военноисторически музей в София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР