Варна е в съревнование с Хърватия, Унгария и Румъния за

...
Варна е в съревнование с Хърватия, Унгария и Румъния за
Коментари Харесай

Варна в съревнование с три държави за голям инвеститор, който ще строи високотехнологичен завод

Варна е в състезание с Хърватия, Унгария и Румъния за огромен френски вложител, който има желание да построи високотехнологичен цех за сглобяване на части за електромотори и електрозадвижващи механизми, показа за Varna24.bg регионалният шеф Стоян Пасев.

При среща с него в края на предходната година Лионел Роланд и Жан-Клод Ривиер от Somfy са изразили интереса си към инвестицията в региона, която ще сътвори над 1200 работни места.

" Французите пристигнаха на равнище притежатели на завода, което ме обнадежди, че  са избрали Варна като локация, само че все пак споделиха, че се борим с още три страни – Хърватия, Унгария и Румъния. Смятам, че Варна е с приоритет поради университетите, 45 000 студенти не са за подценяване. По време на строителството на завода могат да си подберат фрагменти и експерти. Проблемът с работната ръка на всички места стои. Знаете, че тук е ниска безработицата поради летния сезон, само че зимата е мъчно за хората да си намерят прехранване. Това е наклонността, да търсим такива инвеститори, нека да се спрат на Варна.

Бизнесът на тази компания е извънредно печеливш, единствено за Европа регистрираха 17 млн. евро облага за предходната година. Направили сме всичко допустимо с кмета на Община Варна да ги притеглим тук като вложители. Знаете, че подобен вид инвеститори нямаме нито един в последните 10 години, което е неприятно. Сравнявам с Пловдив, защото градът пораства с темповете на Варна, там има 140 нови заводи за последните 10 години. " Мерцедес " са избрали Пловдив, където ще открият произвеждане на фарове, ще градят фабрика за 40 млн. евро. Такова нещо се опитваме и на територията на Варна да се случи.

Девня е общината, където има нови вложения. Там се отвориха няколко нови производства, по-малки, само че въпреки всичко подвигат стандарта и на общината и на региона. Там има нов вложител, компания " Хъс ", която купи някогашния цех " Полимери “. Там нещата са на стадий планиране, уповавам се тази година да стартира построяването на две нови заводи “, сподели регионалният шеф.

Вижте повече от регионалния във видеото!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР