Варна е в червената зона по брой на пациенти, заразени

...
Варна е в червената зона по брой на пациенти, заразени
Коментари Харесай

Във Варна няма свободни интензивни легла

Варна е в алената зона по брой на пациенти, инфектирани с COVID-19. Само през последното денонощие новозаразените в региона са 343-ма.

Заради усложнената конюнктура някои от пациентите от Шумен и Добрич търсят здравна помощ в лечебните заведения във Варна, което в допълнение усложнява обстановката там.

Все по-малко са свободните места за лекуване на пациенти с ковид.

След решение на Областния спешен щаб във Варна са открити предходната седмица 490 кревати за лекуване на пациенти с COVID-19.

110 са свободните места към днешна дата, и нито едно свободно интензивно легло. Това значи и сериозен напън за пациенти, които се нуждаят от интензивни грижи.

Затова от спешния щаб ще желаят откриване на нови интензивни кревати. Поради изчерпaна опция от лечебните заведения в Шумен към Варна се пренасочват някои от пацинетите.

Болницата в Шумен към този момент работи над потенциала си за пациенти с ковид. Повече от половината от легловия фонд е ангажиран с такива пациенти.

Областният шеф на Шумен води диалози с сътрудниците си от прилежащи области, които да поемат част от пациентите. Проблемът е, че болничното заведение е единствена в района и с изключение на Коронавирус пациенти приема и незабавните случаи.

В Добрич от три седмици няма свободни интензивни кревати, които са единствено 6.

Днес в Девня би трябвало да бъде още веднъж отворено Коронавирус отделението с 18 кревати.

В Провадия Коронавирус отделението разполага с 18 кревати, 6 от тях са свободни.
Има завишаване на заболелите и на изгубили борбата с заболяването - 11 смъртни случаи за вчерашния ден.

Автор: Даниела Цекова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР