Варна е третият по големина град в България, а на

...
Варна е третият по големина град в България, а на
Коментари Харесай

Варненец силно разочарован от инфраструктурата в града

Варна е третият по величина град в България, а на кое ли място се подрежда по надеждна инфраструктура...

Морската столица на България е един от най-големите транспортни центрове в България. Градът непрекъснато се развива, образуват се нови съвременни квартали и вилни зони. Централната част на града се свързва с най-южната чрез Аспаруховия мост. На северния бряг е ситуирано пристанището и промишлената зона. На североизток от тях се намира централната част на града с историческия център и централните плажове.

Варна е родният град на Вал Маринов, който в обществената мрежа Facebook написа, че това е мястото, където постоянно се е прибирал с неспокойствие. От няколко дни той още веднъж е в родното си градче, само че е останал шокиран и не може да одобри действителността по отношение на инфраструктурата в града. Прави му усещане, че доста коли са паркирани на тротоарите, а пешеходците се постанова да вървят по шосето.

" Майките са същински героини да се пробват да тикат бебешки колички по непроходимите тротоари. Шофьорите са виртуози да лавират в хаоса на придвижването с изтрита или изчезнала хоризонтална маркировка. Новият бул. " Левски " е напряко рисков за прилагане. Как може в една и съща точка да се напуща и влиза в трафика на булеварда? ", написа Маринов в мрежата.

Той отбелязва, че изобщо не е срещнал хора с физически увреждания, а повода - още веднъж инфраструктурата. " Те благите, просто не могат да употребяват инфраструктурата. Те са наказани на пожизнен домакински арест ", написа мъжът и добавя: " Заслужават ли да бъдат забравени и дискриминирани? ".

Вал Маринов пожела да взе участие безплатно в подобряването на инфраструктурата на обичания му град, най-малко доколкото му разрешават силите.

" Ако имате информация за сходни инициативи, апелирам да споделите с мен. Благодаря ви скъпи съграждани! ", написа още варненецът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР