Варна е сред областите в България с най-висок риск от

...
Варна е сред областите в България с най-висок риск от
Коментари Харесай

Варна сред областите с най-голям риск да загинеш на пътя

Варна е измежду областите в България с най-голям риск от пътнотранспортен травматизъм. Коефициентът на починали и ранени по отношение на 1000 души население в района е 5.96, сочат данни на Института за пътна сигурност (ИПБ).

С по-висок риск да загинеш по пътищата у нас са единствено областите Ловеч, Русе, Монтана, Враца и Велико Търново, демонстрира анализът на неправителствената организация.

 Изготвената от ИПБ оценка на риска от ПТП на цялата транспортна система в България е за интервала 2021-2023 година. Използвани са данни от Гаранционния фонд, Национален статистически институт и Министерство на вътрешните работи.

 „ Пътната сигурност в България е мощно фрагментирана, отличаваща се с високи равнища на корупция, изповядваща философията на груповата (без)отговорност “, акцентират от ИПБ.

Данните от разбора ще бъдат изпратени на премиера, с цел да извърши съответните организационно – структурни и кадрови промени, с цел да можем да влияем върху високия риск от настъпване на ПТП, означават от организацията.

„ Напомняме на министър-председателя, че във Фонд „ Безопасност на придвижването по пътищата “ би трябвало да има повече от 423 милиона лв.. Това са задоволително запаси за понижаване на жертвите от ПТП с 200 индивида за 2-годишен интервал. Но и опция тези пари да бъдат усвоени от „ нашите “ компании и най-после да няма нито понижаване на жертвите, нито пари във Фонда “, означават от организацията, заета с намаляването на последствията от пътнотранспортния травматизъм.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР