Варна е представена с 8 номинации в тазгодишното издание на

...
Варна е представена с 8 номинации в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Катедралата и Карин дом с номинации за Сграда на годината

Варна е показана с 8 номинации в тазгодишното издание на националния конкурс „ Сграда на годината ". Номинираните обекти в морската столица са 6, като два от тях са с номинации в две категории.

Обновеният Катедрален храм „ Св. Успение Богородично ” е кандидат в категорията Социална инфраструктура - просвета, просвета и обучение. Най-големият храм в морската столица претърпя огромен ремонт на куполната структура, фасадната каменна обшивка, дървени входни порти и други

В същата категория с номинация е и „ Кампус 90 ”. Сградата е ситуирана до новоизграденото кръгово кръстовище сред булевардите „ Цар Освободител “ и „ Васил Левски “. Съвместява функционалностите на студентско общежитие, хотел и конферентен център.

Сред номинираните в Социална инфраструктура – опазване на здравето е новата постройка на Карин Дом. От тази година лечебният и учебен комплекс се обитава в нова, съвременна постройка в необятния център на Варна.

С две номинации за „ Сграда на годината " е жилищен комплекс " Азимут " в кв. ”Виница ”. Той претендира за приз в Зелени здания и Жилищни комплекси от еднофамилни и многофамилни здания. Във втората категория измежду кандидатите и е жилищен комплекс " Медитеранеа " в околност Свети Никола.

Umani Hotel в курорта „ Златни пясъци ” също е претендентв две категории - Ваканционни и СПА хотели и Зелени здания.

Учреден през 2002 година, националният конкурс „ Сграда на годината “ е най-популярното и влиятелно събитиe в областта на капиталовите планове, строителството и архитектурата в България. Целта му е да отличава най-хубавите достижения при реализация на модерни сградни планове и планове, свързани с развиването на градовете през съответната година в България, както и обвързваните с реализацията им вложител, проектант и строител.

Тази година измежду журиращите (общо 33-ма на брой) още веднъж е основният проектант на Община Варна арх. Виктор Бузев.

Онлайн гласуването продължава до 14 декември. Церемонията по награждаването на отличените здания ще е на 15 декември.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР