Варна често е наричана Царицата на Черно море. Може би

...
Варна често е наричана Царицата на Черно море. Може би
Коментари Харесай

Мечтано място за посещение в България? Заповядайте във Варна!

Варна постоянно е наричана " Царицата на Черно море ". Може би името звучи леко пресилено в последните години, най-много поради чувството на назадничавост на града по отношение на Бургас като различен огромен морски град. И въпреки всичко, както споделят локалните хора - Варна си е Варна. Морската столица на България е хубава дестинация освен за летните месеци, само че има какво да се види в града и покрай него и през останалото време на годината. В тази къса публикация ще се опитам да ви убедя, че си коства да се разноските до морето, даже когато не можете да бъдете по бански на плажа. 
Нека стартираме с архитектурно-историческото завещание. Варна, сходно на Русе и Пловдив (и София, да) към момента има непокътнати остарели красиви здания от 20-ти век, които се намират в по този начин наречената " Гръцка " махала в центъра на града. Повечето от тях са проектирани и строени от най-бележитият варненски проектант - Дабко Дабков, който има своя бронзова скулптура в центъра на града пред едно от своите творения - някогашният хотел " Мусала ". 
Музеите на Варна са второто нещо, което си коства да открием - историческият музей се обитава в постройката на някогашната девическа гимназия, като не би трябвало да забравяте, че в него ще видите най-старото злато на света и други доста забавни експонати. Музеят за нова история на Варна е доста забавен, както и военно-морският музей. Не пропускайте и дребните и огромни римски терми, които отварят вратата към античното минало на Варна - град Одесос. Парк-музей " Владислав Варненчик " също е извънредно забавен и отдаден на значимо историческо събитие - борбата при Варна. 
Разходка в Морската градина е повече от наложителна, а също и посещаване на делфинариума. Можете да се разноските до Аладжа манастир, с цел да видите тази забавна туристическа забележителност. За феновете на историята предлагаме и да се поровите малко повече за храмовете на Стара Варна - църкви, синагоги и джамии. Варна е и постоянно ще бъде доста повече от един град край морето. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР