Варна. БЧК-Варна дари хранителни продукти на 13 000 социално слаби

...
Варна. БЧК-Варна дари хранителни продукти на 13 000 социално слаби
Коментари Харесай

БЧК-Варна дари хранителни продукти на 13 000 социално слаби лица през изминалата година

Варна. БЧК-Варна подари хранителни артикули на 13 000 обществено слаби лица през миналата година. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна Илко Раев, ръководител на Областния съвет на Български червен кръст (БЧК) – Варна. Той разясни, че тези хора са бенефициенти по европейската стратегия за храни за обществено слаби лица. „ Раздали сме доста помощи.

През ръцете на доброволците са минали тонове храна, защото те обезпечават на всеки един от нуждаещите се по 40-50 кг храна “, изясни Илко Раев. По думите му взаимно с някой търговски вериги се провежда събиране на стотинки и със средствата доброволците купуват храна за обществено слабите. „ През 70 от образователните дни с тези пари храним по 60 възпитаници и нуждаещи се в Суворово “, изясни Илко Раев. Той добави, че децата в неравностойно състояние, получават същия обяд, който получават малчуганите, които имат родители. Илко Раев напомни за още две акции, проведени във Варна през 2018 година. „ През предходната година бе проведен обичайния благотворителен концерт „ Заедно за Коледа “ и бяха ситуирани и контейнерите за остарели облекла “, съобщи той.

Раев осведоми също, че е почнала подготовка за акция „ Дари кръв, вземи билет “ `2019. Той изясни, че това е акция, при която всеки донор на кръв получава билет за Международния фестивал на Червенокръстките и здравни филми. „ Тя ще се организира и тази година във Варна през юни месец на входа на Морската градина “, разясни Илко Раев. Той добави, че с подготовката са се заели младежите-доброволци и акцията ще бъде малко по-различна с присъединяване на известни артисти. Илко Раев сподели още, че друга доста значима акция на БЧК-Варна е визитата на доброволци-деца преди Бъдни вечер на лечебни заведения. „ Те раздават играчки на децата, които не са изписани от лечебните заведения. Гледката е покъртителна, само че като виждат какво се случва пред техните очи, те се учат на съчувствие “, сподели още ръководителят на Областния съвет на БЧК–Варна. Той изясни, че във връзка с водното избавяне са подготвени над 120 души за нови спасители. „ На 485 сме заверили документи, с които да могат да работят на избавителни постове през летния сезон на 2019 година “, добави Илко Раев. Той разясни, че през 2019 година не престават всички акции на Български червен кръст, тъй като всяка година има нуждаещи се хора, на които са подготвени да оказват помощ. Той сподели още, че от организацията оказват помощ на онеправданите и на тези които нямат. „ Всеки, който желае може да стане доброволец към БЧК може да се включи. Тази година при нас идват молби на деца даже от чужбина, които са изявили предпочитание да оказват помощ на хора в потребност “, добави Илко Раев.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР