Варна. Българският Патриарх Неофит ще участва в Литургия навръх 50-годишния

...
Варна. Българският Патриарх Неофит ще участва в Литургия навръх 50-годишния
Коментари Харесай

Патриарх Неофит ще участва в Литургия в храм „Успение Богородично“ във Варна навръх 50-годишния юбилей на митрополит Йоан

Варна. Българският Патриарх Неофит ще взе участие в Литургия точно на 50-годишния празник на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Варна от Варненската и Великопреславска митрополия. В деня, в който Православната черква отбелязва паметта на св. Евлогий, архиепископ Александрийски, преп. Мартиниан и преподобни Зоя и Фотина, се навършват и 50 години от рождението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. По този мотив от 9.30 часа в Митрополитския катедрален храм „ Успение Богородично “ ще се отслужи съборна св. Литургия. В нея присъединяване ще вземе Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит, митрополити – членове на Светия Синод на Българската православна черква, както и посетители от други поместни православни църкви.
На 14 февруари се навършват 1150 година от Успението на св. Кирил Славянобългарски. Тази бележита годишнина ще бъде маркирана с отслужване на света Литургия в Катедралния храм. От 10.30 часа ще бъде отслужен церемониален признателен молебен във връзка годишнината, управляван от Българския Патриарх и Софийски Митрополит Неофит в съслужение с митрополити – членове на Светия Синод на Българската православна черква, както и посетители от други поместни православни църкви.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР