Варна. 155 лекари от България, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Израел,

...
Варна. 155 лекари от България, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Израел,
Коментари Харесай

Варна: 155 лекари от 11 държави се дипломираха в Медицинския университет в града

Варна. 155 лекари от България, Англия, Германия, Гърция, Испания, Израел, Кипър, Сирийска арабска република, Турция, Украйна и Швеция получиха дипломите си. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет – Варна . Тържествената гала по дипломирането на 52-рия випуск медици се състоя в Зала 1 на Фестивален и конгресен център. Четиридесет и един са отличниците от Випуск 2018 на Факултета по медицина към Медицински университет – Варна. Първенец на випуска е доктор Пресияна Боярова, която получи парични награди от ректора и от кмета на Варна.
„ Днес затваряйки една страница, отваряте нова. Но единствено от вас зависи какъв избор ще извършите в бъдеще – дали ще изберете да бъдете себе си, да бъдете експертите, за които сме ви подготвяли през тези 6 години, да спазите всяка дума от Хипократовата клетва, която ще произнесете по-късно, да продължите по пътя на научната кариера. Моят съвет е: какъвто и избор да извършите, направете го тъй че, да останете правилни на себе си, на човечността и добротата. Не оставяйте събитията или навиците да ръководят вашия избор. Станете стопанин на себе си и използвайте силата на волята си, с цел да избирате. Вие към този момент притежавате част и от могъщата мощ на знанието. А знанието е това, което дава опция за избор “, сподели в академичното си слово ректорът на МУ-Варна проф. доктор Красимир Иванов.
Парична премия от ректора на МУ - Варна получиха всички 41 отличника на Випуск 2018 на Факултета по медицина. Районната гилдия във Варна на БЛС даде парична премия за трима от завършващите медици. Първите трима по триумф бяха наградени с плакет и грамота от БЛС. Д-р Климентина Мончева бе удостоена с премия на името на бележития варненски доктор доктор Никола Сираков. Паричната премия се дава за втора поредна година и се присъжда на абитуриента с най-високи достижения в региона на науката по време на следването си.
Препълнената зала стана очевидец и на тържествения обред по предаване на университетския скиптър, знак на силата и престижа на ректорската и академичната власт на университета.
Студентите от Випуск 2018 на медицински факултет излъчиха своите любимци измежду преподавателите си и наградиха проф. доктор Златислав Стоянов, доцент доктор Тони Аврамов, проф. доктор Антон Тончев и гл. ас. Мария Димова с купата “Любим учител “.
Музикален привет към абитуриентите насочиха Боби и Заки от „ Дует Авеню “. Със специфичен музикален привет дипломираните доктор Василена Бояджиева и доктор Габриела Георгиева изненадаха публиката и своите сътрудници от Випуск 2018.
Официални посетители на церемонията бяха ректорите на Медицински университет - Варна и членове на съвета на настоятелите на университета, представители на локалната власт, представители на здравни и просветителни институции, медицински сдружения и обществени заведения от града и страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР