Върлува грип и не е шега работа, пазете се. Удря

...
Върлува грип и не е шега работа, пазете се. Удря
Коментари Харесай

Върлува грип, Сузанита си работи от вкъщи

Върлува грип и не е смешка работа, пазете се. Удря в червата и поразява неприятно. Мнозина трябваше да си останат да работят от у дома тези дни.

Сузанита сподели нова порция фотоси, този път се е наложило да са правени върху тоалетна. С тях тя прави реклама на компания за кейсове за телефони (а не, както си помислихме изначало – на имодиум). Очевидно и тя си работи от у дома. На кейса, сниман в тоалетната, се вижда нейното име. Оригинално.

В края на тази работна седмица – да забележим какво още ни/ви държа вниманието.

Един шаман подвигна на крайници една съветска милиция, а една медийна среда в България отиде в тоал… под Сузанита.

***

На интернационалните публицисти (известни у нас повече като международниците) им е мъчно към този момент да наблюдават полета на фантазията в Руската федерация. Може би не сте разбрали, само че в Русия има един човек, който твърди, че е шаман. Този човек е оповестил Путин за дявол, който сее зло посредством вълшебства. Вероятно смятате, че това е върхът на шегата тук, само че не е!

Шаманът се споделя Александър Габишев и е от Якутия. Човекът е почнал поход, с който желае да показва нещо. Ходи си той, дърпа си една ръчна количка и толкова. Каква е реакцията обаче на управляващите?

Започват да изпадат в паника; пускат несвързани известия, че Габишев е търсен за някакво си закононарушение в Якутия, само че не е ясно защо тъкмо и, като за похлупак, това:

„ Последователите на Габишев, обявиха пред Свободна Европа, че няколко автомобила са пристигнали в лагера, който те са създали, и са отвели шамана дружно с количката му […] Маскирани задържаха шамана, който от месеци върви пешком към Москва, с цел да смъкна Путин “.

Изпратили „ маскираните “ против един човечец, показал се за шаман, защото… в действителност за какво?

Следващата вест е, че руските ограничения не са си отишли от Страна Большая и всеки там е евентуален „ пациент “. Точно както едно време се „ справяха “ с дисидентите. „ Изпратиха в психиатрия сибирски шаман, заречен да прогони Путин от Кремъл “.

Един човек. С една количка. Просто не харесва Путин. Срещу него беше изпратена цялата мощност на Съюз на съветските социалистически републики. Показателно…

Но пък, като се замислиш – тези бранители на Християнството по какъв начин ще позволен шаманизъм да вирее, да се популяризира, тези христови войни, тези бранители на православ… чакай, какво? „ До 15 години близо 30 на 100 от популацията на Русия ще бъде мюсюлманско “.

Вижте кво, имам неприятно предусещане. Каквото е съвременно в Страна Большая, става съвременно и тук. Соцъ, комунизъма бяха съвременни, докараха ни ги пресни-пресни, атеизмът беше съвременен, всички бяхме атеисти; стана съвременно да са православни, всички тук сложихме кръстове по-големи от на патриарха, по Великден не можеш на черква да идеш, без да попаднеш на навалица моделки, плеймейтки, политици и футболисти. Сега седим и чакаме… шаманизмът или ислямът ще завоюват новата фешън война в Русия, че да знаем ние накъде да завием.

Дано единствено не върнат канибализма, че така и така сме малко…

Каквото и да си приказваме обаче, шаманът свърши прелестна работа и без да стига до Москва. Сега целият свят разбра какъв брой страхлива и параноична е властта в Русия. Колко страхлив е Кремъл, че хвърля толкоз доста запас в един анекдот. Целият свят видя по какъв начин Путин Безсмертний се опасява за имиджа си, властта си, себе си, придворните си; изплашени от… един човек, теглещ количка по 20 км дневно.

Според мнозина откриватели на модерна Русия, хората там не демонстрират особена угриженост за това кой е на власт. Хвалят Путин, само че по табиет. Страхуват се от него, да. Но не им пука изключително кой ги ръководи. Биха се страхували и от различен, в случай че беше в Кремъл. Навици.

Не ги интересува ни Путин, ни Путинка. Чакай… Путинка е водка, интересува ги.

И, тъй като сме на тематиката с безхаберието:

Докато едни хора (прекалено доста хора) по този начин жадно се осведомяваха за продукта от напъните на Сузанита, други хора схванаха, че проверяващата журналистка Миролюба Бенатова е станала водач на такси. Струва ви се смешно ли? Не е. Не е и номер. След като си изгуби работата (която беше да задава всякакви въпроси на всякакви хора), на никое място не можа да си откри нова. Затова в този момент кара такси. А в това време едни медии въртят порно фотоси, употребявани за изнудване и шантаж. Познайте какъв брой почитатели и почитатели имат те.

Много.

И до момента в който гледаме напъните на Сузанита, това 111-о място по независимост на медиите стартира да ни се изплъзва и да потъваме под него. Смешничко ли ви е? Пà смейте се. Опитвате се на нас, публицистите, да се смеете, нали? Какви сме нещастници, че чак до 111-о място сме паднали. Но не сте познали. Тази ранглиста не е за качеството на медиите, а за средата, която ни позволява/не ни разрешава да си вършим работата. Средата сте всички вие – от другата страна на екрана. Било то политици, магистрати, предприемачи – с ползи и бухалки; или просто читатели, на които не им дреме. Така че – всички дружно сме на 111-о място. Псевдожурналистите не ни ги давайте за образец. Това, че всеки може да се назова към този момент „ публицист “ не го прави подобен. Знаете кои имам поради.

И до момента в който обществото се вълнува от тоалетните фотосесии на „ звезди “ по без гащи, корупцията, схемите, кражбите, насилието и ужасът стават все по-лесни за разбиране, стига да са с по-голяма ракия и с по-жълти фотоси от екрана/вестника. Порно медиите просперират, а порното и публицистиката някак съмнително се сливат. А едни чиновници в едно БНР се осмелиха да стачкуват в отбрана на свободата в специалността и ги подпукаха с инспекции една след друга – то не беше прокуратура, то не беше сметната палата, остава единствено гинеколог и проктолог да им пратят, да ги ревизират.

Или…

Или някой май, по остарял табиет, обича да „ префасонира “ реалността… и в действителност това 111-о място го преглежда като първо (1), освен това три пъти – едно до друго: 1 1 1…
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР