Варицела продължава да върлува сред децата във Враца, научи агенция

...
Варицела продължава да върлува сред децата във Враца, научи агенция
Коментари Харесай

Внимание! Варицела продължава да върлува във Враца

Варицела продължава да върлува измежду децата във Враца, научи организация BulNews. През последната седмица са регистрирани 14 нови случая, сочат данните на Регионалната здравна ревизия. Предходните 7 дни са били засечени още 17 инфектирани. 
Реално обаче броят на инфектираните най-вероятно е по-голям, защото не всички търсят помощ от персоналните си лекари и по този начин не влизат в осведомителната система на здравните управляващи.
Варицелата е вид шарка, от която боледуват основно децата до 10 години. Тя протича с обрив по кожата и се придвижва по въздушно-капков път. Тъй като носният секрет, съдържащ вируса, нормално предхожда обривите с 1-2 дни, малчуганите постоянно придвижват болестта на своите връстници в учебни заведения и детски градини, преди заболяването да бъде разпозната. Симптомите нормално отминават по натурален път след към две седмици.
Заболеваемостта от варицела постоянно доближава епидемиологични размери през зимата, защото нормално са наранени цели групи от детската градина или класове от ранноучилищното образование. Това е и най-благоприятният интервал да се премине това тестване, което обезпечава и гаранция, че то няма да бъде повторено в по-късна възраст, когато ще е доста по-неприятно.
Освен инфектираните от варицела, през миналата седмица РЗИ-Враца са записали и по един случаи на скарлатина, ротавирус и колиентерит.
Заболелите от COVID-19 през регистрирания интервал са 8. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР