Варианти на коронавируса, предшестващи Омикрон, вероятно са съществували отдавна, заяви

...
Варианти на коронавируса, предшестващи Омикрон, вероятно са съществували отдавна, заяви
Коментари Харесай

Варианти на коронавируса, предшестващи Омикрон, вероятно са съществували отдавна

Варианти на ковид, предшестващи Омикрон, евентуално са съществували от дълго време, съобщи съоткривател на новия вид, представен от ДПА.

" Според сегашните ни информация, ранна форма на Омикрон се е оформила като обособен вид още преди появяването на Алфа и Делта ", съобщи Волфганг Прайзер от университета Стеленбош, покрай Кейптаун.
Този вид вирус евентуално е еволюирал в продължение на месеци, без да притегли внимание. " Въпросът е: за какво Омикрон остана прикрит толкоз дълго и едвам в този момент се популяризира? Дали не са липсвали една или две разновидности, които да му разрешат да се популяризира бързо ", попита Прайзер.

Най-старите доказателства за разновидността досега датират от първата половина на ноември. Омикрон, открит за пръв път в Република Южна Африка и Ботсвана, има изключително огромен брой разновидности, засягащи и протеина, посредством който се прикачва за човешките кафези.

В Германия досега са доказани 4 случая и има съмнения за още 8. Експерти обаче допускат, че към този момент има други случаи. Според Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите до няколко месеца разновидността може да стане преобладаващ в Европа. Засега няма съответни данни до каква степен е инфектиран и дали води до по-тежко протичане на заболяването, само че по предварителна информация Омикрон има съществени преимущества пред разновидността Делта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР