Вариантът Йота на коронавируса може да увеличи смъртността от случаите

...
Вариантът Йота на коронавируса може да увеличи смъртността от случаите
Коментари Харесай

Вариантът Йота увеличава смъртността от COVID с до 82%

Вариантът Йота на ковид може да усили смъртността от случаите на зараза с COVID-19 с 46-82% измежду възрастните хора, съгласно Министерството на здравеопазването на Съединени американски щати и Училището по публично здраве на Колумбийския университет. Предпечатът на проучването е оповестен в портала medrxiv.org.

Световната здравна организация вкара нови имена на най-разпространените варианти на ковид съгласно буквите в гръцката писменост. Така английският вариант бе наименуван " Алфа ", южноафриканският  " Бета ", бразилският " Гама “, индийските варианти " Делта " и " Kaпа ", а двата варианта на ковид, регистрирани в Съединени американски щати, надлежно са имена „ Епсилон “ и „ Йота “.
 Байдън към двама губернатори в борбата против COVID-19: Ако няма да помагате, махнете се Байдън към двама губернатори в борбата против COVID-19: Ако няма да помагате, махнете се
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани републиканските водачи на щатите Флорида и Тексас - където се записват почти 1/3 от вс...

В изследването учените анализирали епидемиологичните данни, събрани в Ню Йорк от ноември 2020 година до април 2021 година, като са провели математическо моделиране, с цел да дефинират скоростта на предаване и смъртността на посочения вариант.

Авторите на труда откриват, че спрямо други варианти, разновидността Йота усилва смъртността по време на зараза с 46% при лица на възраст 45-64 години, с 82% в диапазона 65-74 години и с 62% за лица над 75 години.

Освен това, съгласно специалистите, скоростта на предаване на B. 1.526 е 15-25% по-висока от тази на по-рано циркулиращите варианти. В същото време той би могъл да преодолее имунитета при 0-10% от тези, които преди този момент са имали зараза.

Щамът Йота е разпознат за първи път в Ню Йорк през ноември 2020 година, по -късно се популяризира в Съединените щати, а след това е открит в още 27 страни по света. Според учените Йота е преобладаващият вариант в Ню Йорк от ноември 2020 година до март 2021 година С появяването на по-заразния вид В. 1.1.7 (Алфа), разпространяването на В. 1.526 последователно понижава.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР