Вариантът „Омикрон“ на коронавируса е регистриран в 89 страни, а

...
Вариантът „Омикрон“ на коронавируса е регистриран в 89 страни, а
Коментари Харесай

Случаите на „Омикрон“ се удвояват до 3 дни в районите, където се разпространява

Вариантът „ Омикрон “ на ковид е регистриран в 89 страни, а броят на случаите се удвоява за 1,5 до три дни в регионите, където се популяризира, заяви Световната здравна организация, представена от Ройтерс.

„ Омикрон “ се популяризира бързо в страни с висока степен на имунитет на популацията, само че няма изясненост дали това се дължи на способността на вируса да заобикаля имунитета, на присъщата му висока инфекциозност или на комбиниране от двата фактора, демонстрират нови данни на СЗО.

На 26 ноември СЗО разгласи разновидността „ Омикрон “ за вид, пораждащ безпокойствие, само че към момента за него не се знае доста, в това число какъв брой остро протича болестта, която предизвиква.

" Данните за клиничната заостреност на „ Омикрон “ към момента са лимитирани ", уточни СЗО. " Необходими са още данни, с цел да установим профила на остротата и по какъв начин тя се повлиява от имунизацията и съществуващия имунитет. "

СЗО предизвести, че при толкоз бързо повишаване на случаите на заразяване лечебните заведения на някои места може да бъдат претрупани.

" Хоспитализациите във Англия и Южна Африка не престават да се усилват и като се има поради бързо възходящия брой на случаите на заразяване, е допустимо доста здравни системи бързо да се претоварят. "

СЗО показва, че „ Омикрон “ се популяризира доста по-бързо от варианта „ Делта “ в страните, където е документирано вътрешнообщностно предаване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР