Вариантът Делта на коронавируса ще се разпространи в цяла Европа

...
Вариантът Делта на коронавируса ще се разпространи в цяла Европа
Коментари Харесай

Делта вариантът на коронавируса ще се разпространи в цяла Европа

Вариантът Делта на ковид ще се популяризира в цяла Европа и "по-силни гранични ограничения " може да забавят този развой във Англия, сподели Питър Хорби - професор по нововъзникващи инфекциозни заболявания в Медицинския департамент в Нафилд, Оксфордски университет.

Моделирането на Алфа или разновидността на Кент разреши на учените да предвиждат, че той ще бъде „ доста трансмисивен “ и „ доста необятно публикуван “, сподели Хорби пред Военновъздушни сили.

Същото моделиране за разновидността Делта допуска, че това е по-трансмисивен вариант, ще бъде доста мъчно да се управлява и по тази причина, за жалост, ще бъде мощно публикуван в Европа.

Вероятно по-строги гранични ограничения биха могли да забавят разпространяването на този вид на ковид и даже някъде са го предотвратили, само че политиците би трябвало да създадат явен компромис сред цялостните ограничавания и прекъсване на навлизането на разнообразни вируси, сподели ученият.

Според него, "окуражаващите " данни за Covid допускат, че рестриктивните мерки в Англия могат да бъдат облекчени до 19 юли.

Хорби акцентира, че водещи би трябвало да бъдат данните, а не датите. Затова се прави деликатен разбор на броя на заболелите, с цел да е несъмнено, че може да има облекчение на ограниченията. В момента тези данни са обнадеждаващи, счита той.

Според него е рационално да се отсрочи предходната целева дата от 21 юни с четири седмици, с цел да не се постанова връщане обратно.

Въпросът с датата за унищожаване на рестриктивните мерки във Англия докара до митинги, напомня БГНЕС. Хиляди протестиращи против блокирането минаха през вчерашния ден през централната част на Лондон, а резиденцията на министър-председателя на „ Даунинг Стрийт” и Народното събрание бяха замеряни с топки за тенис.

Англия трябваше да отстрани всички ограничавания на 21 юни, само че повишаването на случаите заради появяването на варианта Делта отсрочи тези проекти с най-малко четири седмици.

Имаше и плакати против здравния министър Мат Ханкок, който стана обект на медиите, откакто бяха оповестени фрагменти, на които се вижда да се целува със своя асистентка в здравното министерство. Министърът се извини за нарушаването на разпоредбите и подаде оставка от поста, напомня БГНЕС.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР