Вариант, в който Левски се финансира и управлява от феновете,

...
Вариант, в който Левски се финансира и управлява от феновете,
Коментари Харесай

Павел Колев: "Левски" няма как да функционира без стабилно финансиране

Вариант, в който " Левски " се финансира и ръководи от почитателите, сега е съвсем неосъществим. Това съобщи изпълнителният шеф на сините Павел Колев пред " Дневник ".

В петък последователи на " Левски " бяха при министър-председателя Бойко Борисов. На срещата министър председателят съобщи, че е най-добре ентусиастите да вземат акциите и ръководството на клуба. След нея почитателите бяха разединени във вижданията си за пътя към бъдещето.

Наскоро Васил Божков, който стои зад собствеността на " Левски ", непосредствено съобщи, че в случай че се одобряват препоръчаните промени в Закона за хазарта, той няма да има пари да устоя " Левски ".

" Според мен (при този вариант) клубът няма да може да действа, или най-малко няма да може да действа на това равнище, на което се изисква за един професионален футболен клуб, с цел да може да се бори за по-челно класиране, присъединяване в европейските клубни шампионати и продобиване на отличие, което в действителност е заложено в генома на " Левски ", сподели Колев пред " Дневник ".

" От " Левски " се чака да се бори за челните места, което сега, както е сложена футболната бизнес среда, в случай че няма непрекъснато и устойчиво финансиране, няма по какъв начин да стане ".

 В петък представители на четири фенски организации се срещнаха с министър-председателя Бойко Борисов
© LAP.BG

В петък представители на четири фенски организации се срещнаха с министър-председателя Бойко Борисов

Той повтори, че нужният хигиеничен най-малко за " Левски " са 1.5 млн. лв. на месец. " Истината е, че в действителност тези пари са и повече - към 2 милиона на месец. Това значи, че в случай че на 2-3 февруари не постъпят отнякъде 2 милиона лв., ние нито ще можем да платим заплатите на футболистите, нито ще можем да обслужим всички съглашения по просрочени отговорности, които сме наследили, нито ще можем да поддържаме базата в настоящето положение, нито ще можем да си платим режийните разноски, камо ли да продължим дълготрайната си капиталова тактика ", изясни Колев.

" Затова съгласно мен сега друго решение няма. Но макар че бюджетираме на месечна база, " Левски " има дълготрайна тактика ", добави изпълнителният шеф на клуба. Той посочи, че положението на клуба към този момент е нормализирано, а целите са изменени.

По думите на Колев предходната сряда Националната организация за приходите (НАП) е направила цялостна инспекция в " Левски " за година обратно, която е посочила, че клубът няма просрочени отговорности и че се финансира транспарантно. И добави, че през юли " Левски " е имал цялостна данъчна проверка от Национална агенция за приходите, която е била за интервала 2013-2019 година

Колко дава " Левски " за заплати сега и какви са приходите на клуба за 2019 година - очаквайте в " Дневник ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР