Вариант е правителство на малцинството - с гласовете на ГЕРБ

...
Вариант е правителство на малцинството - с гласовете на ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ и Демократична България май се обединиха около кандидата за премиер

Вариант е държавно управление на малцинството - с гласовете на ГЕРБ и 25-те депутати от Демократична България, не е изключено и разединение на групата на Политическа партия

ГЕРБ към този момент има претендент за министър председател. Това е някогашният министър на превоза в последния кабинет на Бойко Борисов Росен Желязков, твърди „ Стандарт ”, базирайки се на източници от Борисовата партия. Желязков е неоспорим специалист, диалогичен е, умее да образува екип, настояват от ГЕРБ.

Росен Желязков бе кандидатурата на ГЕРБ за ръководител на 48-ото Народно събрание, само че до избора му не се стигна, откакто Политическа партия неведнъж бламираше и спъваше избора му.

Неофициално ГЕРБ водели диалози с Политическа партия и Демократична България за Желязков, твърди изданието.
 Росен Желязков се радва на поддръжката на Демократична България
Асен Василев обаче разгласи, че Политическа партия няма да поддържа кабинет с мандат на ГЕРБ, само че на този стадий Христо Иванов не е съобщил каква е позицията на Демократична България. Вчера се появиха индикации, че групировката е на път да се отдели от групата на Политическа партия, да прояви разсъдък и помогне за сформирането на кабинет.

Сметките демонстрират, че ГEРБ имат 69 депутати, Демократична България - 26, а се твърди, че Лорер може да отдели най-малко 20 рационални депутати от Политическа партия.

Според една от хипотезите това ще се случи и с гласовете на част от депутатите на " Продължаваме промяната ", които гравитират към Даниел Лорер, а съгласно друга - ГЕРБ и Демократична България ще предложат държавно управление на малцинството.

Има и друга догадка за постоянно държавно управление - с третия мандат и с министър председател Гълъб Донев. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР