Вари ги, печи ги - все тая. Досега знаехме, че

...
Вари ги, печи ги - все тая. Досега знаехме, че
Коментари Харесай

Оставки ли? Я гризни това дръвце и стисни зъби...

Вари ги, печи ги - все тая. Досега знаехме, че българските ченгета са преди всичко по персонални килограми - приблизително на калпак по към 100 кила. А през днешния ден научихме, че те са на светлинни години пред сътрудниците си и по ниска двигателна просвета. В смисъл подобен, че видят ли пред себе си нещо, което не се държи както му е разпоредено, у тях се задейства... наръчникът на Робокоп. Който, в случай че не ни лъже паметта, е елементарен като армейски правилник и повелява на субекта да извърши не повече от четири-пет дейности:

1. да вдигне палка и да я стовари върху главата на обекта;

2. да повтори деяние № 1 още няколко пъти;

3. да се увери, че обектът е подложен в изискване на цялостна неподвижност;

4. да окове обекта с белезници, само че без да му чупи горните крайници;

5 да натовари обекта в служебния автомобил;

6. да разтовари обекта в районното полицейско ръководство, по опция - без да му троши ребра и долни крака...

Шегата настрани. От цялата тази работа, за българския Робокоп е значимо единствено едно само нещо: да разпознае в тълпата верния гамен и да го набие, само че... откакто си е измислил основателна причина за това.

Примерите са доста, а оправданията за полицейското принуждение - едни и същи до погнуса. Този бил оказал гневна опозиция. Онзи по този начин буйствал, че нямало по какъв начин чиновниците на реда да го озаптят по различен метод. Трети... Абе третият добре са го набили, щото инак и МВР-то, и Народното събрание е щял да взриви!

Оттук нататък загадката е единствено една. А решаването й е непостижимо даже за контрольор Стрезов, контрольор Дюдю и Хорейшо... взети дружно: по какъв начин така наречен чиновници на реда разпознават верния човек, който би трябвало да набият и да арестуват в подобаващия миг? И то по този начин да го набият и арестуват, че на близките да им държи влага най-малко няколко месеца отсега нататък?

Много въпроси, никакви отговори. Само обстоятелства. Днес сутринта, по време на всеобщите митинги в триъгълника на гибел... пардон - в триъгълника на властта, най-изненадващо си отнесоха багра и белезниците Пламен Стоянов-Дамбовеца и синът му Димитър.

Съвсем естествено, откакто са били озаптени на място, двамата са били отведени в Първо РПУ - София. Официалната версия звучи като същинска: двамата били буйствали, държали се като хулигани, нарушавали публичния ред и били опасност за близките. И поради това Пламен Стоянов е арестуван за 72 часа, а синът му Димитър ще прекара в предварителния арест "само " 48 часа.

Глупости на търкалета!

Преди 100 години, Дамбовеца беше умишлен за водач на проведена незаконна група, ощетила страната с милиарди левове. После беше задържан, по-късно - съден, а най-после... осъди България в Страсбург.

Е, пита се в задачата: в случай че той през вчерашния ден е бил толкоз интелигентен, че да се измъкне от оня антимафиотски капан, дали през днешния ден ще се окаже толкоз елементарен, че да похарчи и чистото правосъдно бъдеще на сина си? Ей по този начин - поради едната площадна страст?

Според очевидци на екшъна, истината е много по-различна. Дамбовеца и синът му не са създали нищо неправилно. Просто са били разпознати, набити - очевидно с профилактична цел, и откарани в районното.

Защо сме толкоз сигурни, че в тази ситуация има нещо, които много понамирисва? Ами простичко е. И се вижда даже с невъоръжено око от директните репортажи на централните малките екрани: най-малко до 12 часа в региона сред Българска народна банка и президентството не се вижда нищо, което да прилича безредици, вилнеене, нарушение на публичния ред или някакъв тип безчинство. Тоест - прояви, поради които жандармеристите да размахват палки, да щракат белезници, да бият и да ритат.

За сметка на това обаче същите тези репортажи "показват " по какъв начин блюстителите на реда методично "грабват " по някой протестиращ и усърдно го отнасят (или завличат) към профилираните си коли.



И след това за какво България била станала за смях и на кокошките в Страсбург...

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР