Върховният съвет за национална отбрана на Румъния анализира участието на

...
Върховният съвет за национална отбрана на Румъния анализира участието на
Коментари Харесай

Румъния прави регионален център за обучение на пилоти на F-16

Върховният съвет за национална защита на Румъния проучва присъединяване на страната в нов трансатлантически план за основаването в Румъния на център за образование на водачи за ръководство на самолети F-16, съобщи Аджерпрес.

Президентската администрация осведоми в известие, че дружно с други съдружници и с компанията, която проектира тези военни самолети, в Румъния ще бъде основан районен хъб за образование на водачите, които ще летят с F-16, където ще бъдат подготвяни румънските водачи, които ръководят такива самолети. Предстои по-късно центърът да бъде отворен и за присъединяване на водачи от други съюзнички и партньорки на НАТО, в това число Украйна.

" Този районен хъб за образование ще покрива условията за подготовка от страна на районните съдружници и сътрудници, което ще даде на Румъния позицията на районен водач в региона на образованието на водачи на F-16, допринасяйки по този метод за увеличение на сплотеността, демонстриране на единството и подсилване на евроатлантическите възпиращи и отбранителни качества ", се показва в известието.

 " Политико ": Украинските водачи може да се образоват с F-16 в Румъния

Съветът реши и че през 2024 година румънската войска ще може да даде за присъединяване в задачи и интервенции отвън територията на страната общо 5646 военни и цивилни чиновници, от които 2526 ще вземат участие в задачи и интервенции в чужбина, а 3120 ще бъдат в подготвеност в запас.

Министерството на вътрешните работи ще може да взе участие в такива задачи и интервенции с 2462 военни и полицейски чиновници, от които 359 ще вземат участие в задачи и интервенции зад граница.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР