Върховният съд на Венецуела забрани вчера на опозиционера Хуан Гуайдо,

...
Върховният съд на Венецуела забрани вчера на опозиционера Хуан Гуайдо,
Коментари Харесай

Съдът във Венецуела забрани на Гуайдо да напуска страната

Върховният съд на Венецуела забрани през вчерашния ден на опозиционера Хуан Гуайдо, самопровъзгласил се за президент, да напуща страната и наложи запор на банковите му сметки, съобщи Франс прес.

Трийсет и пет годишният ръководител на Народното събрание, против който се води следствие за противодържавни действия, има издадена "забрана за овакантяване на страната до края на следствието. Налага се и "запор върху банковите сметки " на Гуайдо, заяви ръководителят на съда Майкел Морено.

В същото време стана ясно, че Белият дом е предизвестил венецуелския режим на Николас Мадуро да не преследва или репресира опозиционния водач Хуан Гуайдо, който Съединени американски щати признаха за и.д. президент.

"Тези, които се пробват да саботират демокрацията и да преследват Гуайдо ще си понесат последствията ", написа в Туитър съветникът на Доналд Тръмп за националната сигурност Джон Болтън по отношение на решението на основния прокурор на Венецуела Тарек Сааб да изиска възбрана за Хуан Гуайдо да напуща страната.

"Осъждаме заканите на някогашния основен прокурор на Венецуела против президента Хуан Гуайдо ", съобщи Болтън.

Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати за двете Америки Кимбърли Брайър се срещна с опозиционера Карлос Векио, назначен от Гуайдо за нов шарже д'афер на Венецуела в Съединени американски щати за "обсъждане на идващите стадии в поддръжка на демократичния преход във Венецуела ".

"Ние сме единни с тези, които поддържат демокрацията ", написа тя в Tуитър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР