Върховният съд на Унгария оправда операторът, който беше заснет да

...
Върховният съд на Унгария оправда операторът, който беше заснет да
Коментари Харесай

Върховният съд на Унгария оправда журналистката, която спъваше мигранти

Върховният съд на Унгария оправда операторът, който беше сниман да тича и да рита мигранти на границата със Сърбия през 2015 година Съдът постанови, че Петра Ласло би трябвало да бъде упрекната за неприятно държане, а не за закононарушение, съобщи БГНЕС.
Видеожурналистката получи по-рано тригодишна присъда за закононарушението си. Върховният съд в този момент съобщи, че дейностите ѝ са " морално неточни и противозаконни ".
Припомняме, че през септември 2015 година видеоклип стана шлагер в обществените мрежи, защото показваше човек паднал на земята, до момента в който държеше сина си, откакто бил спънат от Ласло. В различен кадър Ласло се вижда по какъв начин рита момиче, което се пробва да избяга от полицията на поле на унгарско-сръбската граница.
Видеожурналистката, която работеше за унгарския ефирен канал N1TV, бе уволнена след появяването на тези видеозаписи и фотоси. Когато през януари 2017 година беше произнесена присъдата ѝ, Ласло сподели: " Всичко стана за две секунди " и добави, че работила, защото изпаднала в суматоха и била атакувана. " Всички крещяха, всичко беше плашещо ".
Инцидентът, който се случи през септември 2015 година, провокира реакции по целия свят, откакто фрагментите бяха качени във Фейсбук. На съдиите беше показано кадър по кадър по какъв начин Ласло първо рита със завъртане двама души, а по-късно спъва момиче, до момента в който бежанците се пробват да избягат на полицията. По-късно операторката спъна 52-годишен сириец, носещ дете в ръцете си.
Съдията отсъди, че държанието на Ласло " е срещу обществените правила " и че не е ставало дума за самоотбрана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР