Върховният съд на Тайланд издаде заповед за арест на бившия

...
Върховният съд на Тайланд издаде заповед за арест на бившия
Коментари Харесай

Върховният съд на Тайланд издаде заповед за арест на бившия премиер

Върховният съд на Тайланд издаде заповед за арест на някогашния министър председател Инглук Шинаватра, откакто тя не се яви, с цел да чуе решението на съда по дело за немарливост против нея, предадоха " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Съдът отсрочи произнасянето на присъдата за 27 септември и сподели, че Инглук е декларирала, че не може да се яви, защото страдала от проблем с ухото. " Ние не мислим, че подсъдимата е болна. Мислим, че подсъдимата се крие или бяга... Пренасрочихме датата за присъдата за 27 септември ", съобщи член на Върховния съд.

Инглук не се признава за отговорна по делото, обвързвано със дотации за производители на ориз. Неин юрист сподели, че не знае дали тя към момента е в Тайланд, откакто не се яви пред съда.

Шефът на тайландската имиграционна полиция съобщи, че няма данни Инглук да е напуснала Тайланд.

Хиляди нейни последователи се събраха пред постройката на съда в Банкок в очакване на решението, което може да разпали напрежението в Тайланд и да има обилни последствия за политически разграничената страна. Полицията сподели, че е разположила към 4000 чиновници на реда в региона и е построила контролни пунктове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР