Върховният съд на щата Невада отхвърли снощи жалба от предизборния

...
Върховният съд на щата Невада отхвърли снощи жалба от предизборния
Коментари Харесай

Върховният съд на Невада отхвърли жалбата на Тръмп за изборните резултати

Върховният съд на щата Невада отхвърли нощес тъжба от предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския с искане за анулиране на изборните резултати там. С това съдът удостовери успеха на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в в един от оспорваните щати, съдействал за крайната му победа на изборите в страната, съобщи Ройтерс.

Това е следващ правосъден неуспех за Тръмп и съдружниците му, които изгубиха десетки каузи в щатски и федерални съдилища при несполучлив опит за отменяне на резултатите от вота на 3 ноември. Тръмп твърди, че резултатите са подправени, само че нито един съд не откри доказателства в поддръжка на изказванията му.

Миналата седмица областен съд в Невада постанови, че акцията на Тръмп не е подкрепила с доказателства тъжба за нередовност на устройствата за гласоподаване и за манипулиране на конкуренцията сред Тръмп и Байдън, добавя Българска телеграфна агенция.

Републиканската партия в Невада изрази надълбоко отчаяние от правосъдното решение и съобщи, че не й е била дадена опция да изложи причините си пред съда. Пълният отвод на законен подобаващ развой и на апелативни права е в действителност невиждан, слисващ и чудноват, уточни в изказване партията.

Байдън имаше преднина от 33 596 гласа пред Тръмп в Невада, което му обезпечи шестте щатски гласа в Изборната гилдия, която избира президента. На 14 декември се чака членовете на колегията, така наречен електори, да утвърдят публично изхода от изборите - победа на Байдън с 306 гласа против 232 гласа за Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР