Върховният съд на щата Джорджия потвърди шестседмичната забрана на абортите

...
Върховният съд на щата Джорджия потвърди шестседмичната забрана на абортите
Коментари Харесай

Върховният съд на щата Джорджия потвърди забраната за шестседмични аборти

Върховният съд на щата Джорджия удостовери шестседмичната възбрана на абортите в щата в решение от вторник сутринта.

Решението анулира решението на по-нисък съд за отменяне на избрани раздели от Закона LIFE, защото е признато преди решението на Върховния съд на Съединени американски щати по делото Добс преди една година, което анулира федералното право на аборт по Roe v. Wade.

Законът LIFE на Джорджия не разрешава, с някои изключения, абортите, когато се открие ранна сърдечна активност – което може да бъде още шест седмици след началото на бременността, когато доста дами към момента не знаят, че са бременни.

В решението от вторник се споделя частично, „ съдът позволи неточност, като се базира на анулирани решения на Върховния съд на Съединените щати, с цел да заключи, че елементи от Закона LIFE нарушават Конституцията на Съединените щати, когато е признат през 2019 година Същата Конституция на Съединените щати ръководи през днешния ден, както когато Законът LIFE беше признат и съдилищата в Джорджия са длъжни да вземат поради тълкуването на Конституцията на Съединени американски щати от Върховния съд на Съединените щати, което в този момент управлява, когато дефинират дали законовият закон нарушава тази Конституция. “

„ Доволни сме от решението на съда и ще продължим да пазиме конституционността на закона LIFE на Джорджия “, сподели основният прокурор на Джорджия Крис Кар в изказване.

В отговор на решението на Върховния съд на щата Моника Симпсън, изпълнителен шеф на SisterSong Women of Color Reproductive Justice Collective, просител по делото, сподели: „ Днешното унищожително решение значи, че нашите хора ще продължат да се сблъскват с ужасната действителност, която са през днешния ден, където грузинците страдат, тъй като нямат достъп до грижи за аборт. Тази възбрана на абортите принуди грузинците да пътуват през държавните граници против огромни разноски или да продължат с изменящите живота последствия от бременността и раждането срещу волята си.

Лорън Идън, бранител на мрежата „ Оцелели от аборт “ от Джорджия, сподели пред CNN: „ Развълнувана съм. Това ще отбрани толкоз доста почтени животи като моя. Това освен ще отбрани живота на неродените бебета, само че и животите на майките, за които знаем, че страдат от толкоз доста болежка след аборт. “

Демократите от Камарата на Джорджия осъдиха решението в изказване, „ Това нездравословно решение оставя на място смъртоносно ограничаване на репродуктивните права и криминализира лекарите, които се стремят да обезпечат животоспасяващо опазване на здравето на пациенти в целия щат. “

Върховният съд на щата Джорджия не се произнесе по следващо оборване от страна на ищците, съгласно които възбраната „ нарушава наредбите за подобаващ развой, равна отбрана и/или присъщи права на Конституцията на Джорджия “, само че вместо това върна делото назад до първоинстанционния съд за решение.

Тази история е обновена с спомагателна информация.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР