Върховният съд на САЩ в сряда отхвърли искането на бившия

...
Върховният съд на САЩ в сряда отхвърли искането на бившия
Коментари Харесай

Върховният съд поряза Тръмп за щурма над Капитолия

Върховният съд на Съединени американски щати в сряда отхвърли настояването на някогашния президент Доналд Тръмп за попречване на разкриването на документи пред комисията на Камарата на представителите за следствие на офанзивата против Капитолия от 6 януари, заяви Fox News.

Съдът означи, че Апелативният съд на Съединени американски щати за окръг Колумбия, който удостовери настояването на комисията от 6 януари за документи , е постановил, че Тръмп губи делото, даже в случай че към момента беше президент.

" Въпросите дали и при какви условия някогашен президент може да получи правосъдно предписание, предотвратяващо разкриването на привилегировани записи от неговия мандат, са невиждани и пораждат съществени и основни опасения ", написа в претекстовете ба съда.

президент Джо Байдън да се откаже от привилегията на изпълнителната власт върху документите. Федерален апелативен съд съобщи, че позицията на Байдън и нуждата на Конгреса от документите, комбинирани превъзхождат изказванието на Тръмп за секретност.

Апелативният съд даде на експрезидента 14 дни да потърси интервенция на Върховния съд. Документите ще останат в загадка до действието на висшия съд.

Спорните записи, съхранявани от Националния списък, включват към 800 страници материали.
 Призовават и обществени мрежи да оказват помощ в следствието на щурма над Капитолия
Призовават и обществени мрежи да оказват помощ в следствието на щурма над Капитолия

Съдържание, което подбуждало към принуждение, е било популяризирано посредством уеб страниците

Припомняме, че комисията към този момент упрекна в пренебрежение редица някогашни сътрудници на Тръмп, които отхвърлиха да свидетелстват след получени призовки да се явят. Те се позоваха точно на желае на Тръмп за привилегията на изпълнителната власт, позволяваща на президентите да засекретят избрани диалози.

Комисията на Камарата на представителите, проверяваща щурма от 6 януари в Капитолия, изиска по-рано тази седмица първо изявление с сегашен член на Конгреса - републиканеца Скот Пери от щата Пенсилвания. Пери бе свикан, откакто бяха получени доказателства, които им дават съображение да приказват с него за взаимоотношенията му с някогашния президент Доналд Тръмп в дните до 6 януари.
 ФБР търси още 350 участници в щурма над Капитолия
ФБР търси още 350 участници в щурма над Капитолия

Година след събитията, при които починаха или бяха ранени стотици

Участник в протестите получи присъда от близо 4 години затвор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР