Върховният съд на САЩ ще разгледа дело във вторник, което

...
Върховният съд на САЩ ще разгледа дело във вторник, което
Коментари Харесай

Достъпът до мифепристон предстои пред Върховния съд на САЩ. Колко безопасно е това хапче за аборт?

Върховният съд на Съединени американски щати ще прегледа дело във вторник, което може да повлияе на метода, по който дамите получават достъп до мифепристон, едно от двете хапчета, употребявани при най-често срещания вид аборт в нацията.

Централния спор в тази ситуация е дали Администрацията по храните и медикаментите е пренебрегнала съществени проблеми с сигурността, когато е направила мифепристон по-лесен за приемане, в това число посредством аптеки за поръчки по пощата.

Правни бележки, подадени в съдът разказва сигурността на хапчето с доста разнообразни термини: медицински експерти го назовават ​​„ измежду най-безопасните медикаменти “, утвърдени в миналото от FDA, до момента в който християнската консервативна група, която съди организацията, приписва „ десетки хиляди “ „ незабавни затруднения “ на лекарството.

По-рано тази година здравно списание отдръпна две изследвания, които твърдяха, че демонстрират вредите от мифепристона. Проучванията бяха представени в главното решение на съда в Тексас, което отнесе въпроса до Върховния съд. Издателя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР