Върховният съд на САЩ разреши да се приложи в пълния

...
Върховният съд на САЩ разреши да се приложи в пълния
Коментари Харесай

Антиимигрантският указ на Тръмп мина от третия път

Върховният съд на Съединени американски щати позволи да се приложи в цялостния му тип антиимигрантския декрет, подписан от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Това е победа за президента, който пази тази противоречива мярка, подхваната в битката против тероризма. Третата редакция на този декрет, която е подписана на 24 септември, не разрешава за непрекъснато прекосяването на американските граници за жителите на седем страни - Йемен, Сирия, Либия, Иран, Сомалия, Северна Корея и Чад, и стопира влизането в страната на ръководители от венецуелското държавно управление, съобщи БГНЕС.

Мярката бе спряна на 17 октомври, в навечерието на влизането му в действие от арбитър в Хавай. Съдия от Мериленд също блокира мярката. Правителството апелира тези решения, започвайки епична борба за пробутване на указа. През ноември апелативен съд в Сан Франциско позволи неговото отчасти използване, изключвайки от възбраната за влизане в страната лица, които могат да потвърдят действителна връзка с лице или общественост в Съединени американски щати.

В своето сегашно решение Върховният съд позволи цялостното използване на указа. Доналд Тръмп стимулира решението за този декрет със отбраната на националната сигурност. Неговите съперници обаче са уверени, че това е неоснователно и дискриминационно отношение към милиони мюсюлмани.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР