Върховният съд на Съединените щати хвърли съмнение върху консервативния натиск

...
Върховният съд на Съединените щати хвърли съмнение върху консервативния натиск
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ хвърли съмнение върху усилията на Републиканската партия да се справи с предполагаемите пристрастия към големите технологии

Върховният съд на Съединените щати хвърли подозрение върху консервативния напън за унищожаване на хипотетичните демократични пристрастия на платформи за обществени медии като Фейсбук и YouTube.

В разногласия във висшия съд в понеделник няколко съдии показаха запаси по отношение на законите в ръководените от републиканците щати, които имат за цел да лимитират хипотетичната цензура на Big Tech върху десните гледни точки.

Най-големите лобистки групи в софтуерната промишленост съдят Флорида и Тексас поради законите при положение, който навлиза в сърцевината на тежкия проблем с регулирането на речта в цифровата епоха.

Администрацията на президента Джо Байдън поддържа опитите на софтуерните компании да оспорят законите с аргумента, че те нарушават Първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати, която пази свободата на словото.

В забележки, които изглеждаха благосклонни към софтуерните компании, основният арбитър Джон Робъртс младши, реакционер, изрази...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР