Върховният съд на Русия призна днес ЛГБТ движението за екстремистко

...
Върховният съд на Русия призна днес ЛГБТ движението за екстремистко
Коментари Харесай

Върховният съд на Русия призна за екстремистко ЛГБТ движението и забрани дейността му

Върховният съд на Русия призна през днешния ден ЛГБТ придвижването за екстремистко и забрани активността му в страната, заяви ТАСС.

 

Решението бе взето по искане на министерство на правораздаването. То предстои на неотложно осъществяване.

 

Заседанието на съветския Върховен съд се организира при закрити врата заради съществуването на секретни материали по делото. Представители на ответника не се явиха в съда, показва ТАСС.

 

На съда бяха нужни към четири часа, с цел да се запознае с показаните от министерството на правораздаването доказателства.

 

В желае бе маркирано, в активността на придвижването на територията на Руската федерация са открити разнообразни признаци и прояви на екстремистка устременост, в това число подбудителство към обществени и религиозни раздори.

 

През 2013 година Русия одобри първия закон, ограничителен правата на ЛГБТ+ общността, напомня Асошиейтед прес. Известен като " закон за гей пропагандата ", той не разрешава всякакво обществено утвърждение пред малолетни на " нетрадиционни полови връзки ".

 

Конституционните промени, прокарани през 2020 година от президента Владимир Путин за удължение на ръководството му с още два мандата, включват и наредба за възбрана на еднополовите бракове.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР