Върховният съд на Малайзия осъди днес виетнамската гражданка Доан Тхи

...
Върховният съд на Малайзия осъди днес виетнамската гражданка Доан Тхи
Коментари Харесай

Отровителката на полубрата на Ким Чен-ун ще лежи в затвора по-кратко от очакваното

Върховният съд на Малайзия осъди през днешния ден виетнамската гражданка Доан Тхи Хуонг на 3 години и 4 месеца затвор за дейности, довели до гибелта на Ким Чен-нам, полубрат на севернокорейския водач Ким Чен-ун, предадоха международните организации.

Прокуратурата преквалифицира повдигнатото против виетнамката обвиняване от съзнателно ликвидиране на увреждане на здравето по рисков метод. Въпреки че за сходно закононарушение Доан Тхи Хуонг можеше да бъде наказана по малайзийското законодателство на до 10 години затвор, тя получи присъда от 3 години и 4 месеца, защото се призна за отговорна пред съда за съзнателно увреждане на здравето на Ким Чен-нам.

Съдът също по този начин реши да опрости една трета от присъдата й и да приспадне времето, прекарано от нея в пандиза от февруари 2017 година По този метода виетнамката ще може да бъде освободена от пандиза през май тази година.

Миналия месец малайзийският съд оправда по делото за убийството на Ким Чен-нам 26-годишната индонезийка Сити Айсях, напомня Франс прес.

Полубратът на Ким Чен-ун - Ким Чен-нам, умря на 13 февруари 2017 година на път за болничното заведение от летището на Куала Лумпур. Според полицията преди гибелта си той се оплаквал от мощен световъртеж и загатнал, че някой нацапал лицето му с незнайно вещество. Малайзийските управляващи оповестиха след това, че вещество е било нервнопаралитичният сътрудник Ве Екс (VX) - мощно отровна версия на зарина, считан за оръжие за всеобщо заличаване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР