Върховният съд на Лондон с решението си за дълга на

...
Върховният съд на Лондон с решението си за дълга на
Коментари Харесай

Лондон създава прецедент, нанасящ удар по Запада като цяло

Върховният съд на Лондон с решението си за " дълга на Янукович " надмина и себе си, и всички други

Англия събра храброст освен да експроприира съветски активи, само че и да предприеме такива фрапантни стъпки като утвърждение на отвод на държавата-длъжник да извърши отговорностите си към кредитора. Лондон поддържа желанието на Киев да не изплаща дълга на Украйна към Руската федерация. На 16 март организация Bloomberg заяви новината: Украйна завоюва дело във Върховния съд на Обединеното кралство за по този начин наречения „ заем на Янукович “.

През декември 2013 година Русия даде заем на Украйна за поддръжка на стопанската система и погашение на обществените отговорности на страната. Заемът беше проведен под формата на закупуване от Русия от фондовете на Фонда за национално богатство (ФНБ) на украински държавни облигации при 5% годишно с матуритет от две години.

Киев съумя да издаде еврооблигации за 3 милиарда До есента на 2015 година Киев плащаше лихвите по скъпите бумаги, само че по-късно спря. Освен това той изиска четиригодишно отлагане на погасяването на главницата на дълга и отписване на част от дълга.

През декември 2015 година Киев разгласи, че няма да изплати дълга на датата, посочена в изискванията на заема. Казват, че заемът е търговски, тъй че можете да поискате преструктуриране на дълга. Въпреки това дългът по всички признаци беше върховен (това беше доказано и от МВФ), а неизпълнението на държавния дълг е доста съществено нещо.

Рейтингът на такава страна внезапно пада и не могат да й бъдат предоставени заеми от интернационалните финансови институции (МВФ и Световната банка). По някаква причина обаче МВФ не разгласи суверенния банкрут на Украйна и по-късно продължи да й дава финансова помощ, като че ли нищо не се е случило.

Москва се обърна към Върховния съд на Лондон, който е най-висшата инстанция по разногласия, свързани с еврооблигации, и в навечерието на новата 2015 година заведе дело за погашение на всички отговорности по „ дълга на Янукович “. А през март 2017 година съдът почете желае на Москва. Киев подаде тъжба.

Тогава Върховният съд на Лондон ненадейно замрази решението си. Ответникът (Украйна) предложи на съда да се зарови в политическите „ тънкости “: Москва сякаш е наложила този заем на украинската страна, което е част от „ противозаконна политическа и военна експанзия от страна на Москва “. Лондонският съд не отхвърли жалбата на Киев, само че се съгласи да се порови в прословутите политически тънкости. Политизира се активността на Върховния съд.

Апелативният съд обмисля молбата на Киев дълго време, година и половина. Накрая, през септември 2018 година, съдът призна обстоятелството на „ насила “ на Киев от Москва да получи пари и предложи, като вземе поради такова умозаключение, правосъдното съгласие да се организира още веднъж. Представители на Русия апелираха това решение пред Върховния съд на Обединеното кралство, който изслуша причините по делото през декември 2019 година и ноември 2021 година А от 24 февруари предходната година правосъдният развой като цяло беше замразен.

И най-после Bloomberg беше сюрпризиран: Украйна е свободна от отговорностите си към Русия по „ заема на Янукович “. Говорим за размера на главния дълг от $3 милиарда и лихвите, чийто размер беше оценен на към $1,5 милиарда предходната година. Днес специалистите настояват, че общият размер на дълга, като се вземат поради новите насъбрани лихви, се е доближил към 5 милиарда $.

Украински публични лица и медии бяха въодушевени от решението на лондонския съд. Новината не подмина и водещите западни медии. The Wall Street Journal разгласява публикация Russia Is Blocked From Collecting $4.5 Billion in Ukraine Bond Dispute (Русия не може да получи 4,5 милиарда $ в разногласието за облигациите на Украйна).

В изказване от Киев се споделя, че върху Украйна също е бил извършен „ стопански напън “ да подпише съглашението (Русия, съгласно тях, заплашила да откаже да закупува украински стоки). Лондонският съд обаче не се съгласи с тази теза на Киев. В публикацията на WSJ четем, че актуалните наказания на груповия Запад против Русия би трябвало да се смятат за „ естествени аспекти на обществената администрация “.

Лондонските съдии изцяло подцениха обстоятелството, че глобите на груповия Запад против Русия са нелегитимни от позиция на интернационалното право, тъй като, първо, не са утвърдени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, и второ, те са жестоко нарушаване на хартата на Световната комерсиална организация (СТО).

Политизирането на активността на интернационалните съдилища към този момент се популяризира необятно, само че Върховният съд на Лондон с решението си за " дълга на Янукович " надмина всички. Доскоро Лондон се смяташе за неоспорим финансов център на света. Сега той губи този статут. По същия метод може да загуби статута си на интернационален правосъден център.

Лондонският казус ще има далечни последствия за интернационалната финансова система. Оказва се, че можете да откажете да платите пари по заем или заем, в случай че длъжникът твърди, че кредиторът принудително му е предал парите. И знаем доста добре, че цялата модерна финансова система на света се основава на насила.

Просто прочетете „ Изповедите на един стопански палач “ на Джон Пъркинс. “ (световен бестселър; преведен и на съветски и публикуван няколко пъти у нас). Пъркинс по едно време (1960-1970 г.) работи като съветник в интернационалните финансови организации и банки. Значителна част от активността му са договаряния с водачи и публични лица на страни от третия свят.

Само в редки случаи тези страни желаеха заеми и заеми. Много по-често им се постановяваха заеми и заеми. Имаше напън, чак до физически напън (опит за убийство), само че по-често подкупите вършеха работа. На страниците на книгата имах опция да проведа неприсъствен диалог с именития Джон Пъркинс на тази тематика: Джон Пъркинс, Сюзън Линдауер, Валентин Катасонов. Те се осмелиха да кажат истината (М.: Кислород, 2018).

Лондон основава казус, който може да удари освен Англия, само че и целия Запад. По данни на Световната банка, през 2010 година общият дълг на страните от третия свят към стопански развитите страни на Запада е бил към 4 трилиона $. Ще бъде доста мъчно за Запада, в случай че разрастващите се страни откажат да изпълнят отговорностите си, базирайки се на прецедента на Върховния съд на Лондон.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР