Върховният съд на Каталуня разпореди да бъдат блокирани над 140

...
Върховният съд на Каталуня разпореди да бъдат блокирани над 140
Коментари Харесай

Върховният съд на Каталуня закри 140 сайта, информиращи за референдума

Върховният съд на Каталуня разпореди да бъдат блокирани над 140 уеб страницата, информиращи за референдума за самостоятелност на провинцията, заяви изданието Publico с позоваване на организация Efe.

На страниците, които към този момент са недостъпни има известие на британски и на испански език, в което се споделя, че те са закрити по силата на предписание на правосъдна институция.

Сред блокираните уеб сайтове е и този на сепаратистката организация Национална асамблея на Каталуня.

Припомняме, референдумът за самостоятелност на Каталуня е плануван за 1 октомври. Местните управляващи оповестиха, че в случай че множеството от гласоподавателите поддържат самодейността, са подготвени да разгласят самостоятелност от Мадрид в границите на 48 часа след оповестяването на резултатите от допитването.

Конституционният съд на Испания обаче разгласи референдума за противозаконен, а испанските управляващи разпоредиха на каталунската полиция да откри надзор над изборните секции от 29 септември.

Според решението на съда, референдумът е противозаконен и опровержителен на конституцията, която не позволява обособяване на район от страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР