Върховният съд на Израел в понеделник обяви, че всичките 15

...
Върховният съд на Израел в понеделник обяви, че всичките 15
Коментари Харесай

Върховният съд на Израел изслушва противниците на съдебната реформа

Върховният съд на Израел в понеделник разгласи, че всичките 15 съдии в историческо първо съвещание ще вземат участие в чуването по причини против  непопулярната правосъдната промяна, оповестява " Ройтерс ".

Върховният съд се съгласи да разиска на 12 септември петиции за анулация на законопроекта, утвърден предходната седмица, който лимитира пълномощията му да анулира някои решения, взети от държавното управление и министрите, създавайки сцена за конституционна борба.

Говорител на съда сподели, че чуването ще означи първия път в историята на страната, когато уголемен състав ще го ръководи.

Припомняме, че правосъдните промени, преследвани от Нетаняху и неговото държавно управление, провокираха невиждана рецесия в Израел, създавайки дълбоки разделения в обществото, разтърсвайки стопанската система и предизвиквайки безпокойствие от западните съдружници.
 Пентагонът приканва Израел да реализира консенсус и политически разговор
Пентагонът приканва Израел да реализира консенсус и политически разговор

Позиция на Съединени американски щати

Разделението се популяризира и в армията, като резервистите-доброволци споделиха, че няма да се явят на работа, а някогашният върховен шеф предизвести, че готовността на Израел за война може да бъде изложена на риск.

В понеделник министърът на защитата на Израел Йоав Галант сподели пред парламентарната комисия по външни работи и защита, че армията остава в бойна подготвеност пред лицето на възходящите митинги, само че че може да има вреди в дълготраен проект.

Коалицията на Нетаняху, която управлява 64 от 120-те места в Народното събрание твърди , че правосъдните промени са нужни, с цел да се ограничи  Върховния съд.

Критиците настояват, че измененията ще отстранен ефикасните инспекции на пълномощията на изпълнителната власт и биха могли да доведат до злоупотреби с власт.
 Хиляди стачкуват в Израел против противоречивата правосъдна промяна
Хиляди стачкуват в Израел против противоречивата правосъдна промяна

Нови провокации за Бенямин Нетаняху

Сред вносителите на петицията са Израелската адвокатска гилдия, както и политическа наблюдателна група, която съобщи, че поправката от 25 юли " фундаментално трансформира структурата на израелската парламентарна народна власт и характера на държавното управление ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР