Върховният съд на Испания реши да задържи в ареста председателя

...
Върховният съд на Испания реши да задържи в ареста председателя
Коментари Харесай

Шефката на каталунския парламент свободна срещу гаранция

Върховният съд на Испания реши да задържи в ареста ръководителя на Народното събрание на Каталуния Карме Форкадел. Но с право да бъде пусната под гаранция, оповестява вестник " Вангуардиа ", съобщи БГНЕС. Според информация на изданието, сумата е 150 000 евро.

Четирима други членове на управителния орган на Народното събрание могат да останат на независимост под гаранция от 25 000 евро. Един народен представител пък съумя да избегне допустимо задържане, без да е належащо да внася гаранция.

Прокуратурата, която упреква парламентаристите в протест и разхищаване на средства, настоя за задържането на четирима от шестимата депутати, които са членове на управлението на Народното събрание, в това число Форкадел. Вчера те дадоха показания във Върховния съд на Испания. Преди това Националната правосъдна гилдия на Испания реши да задържи, без право на гаранция, осем някогашни членове на каталунското държавно управление.

Съдът също по този начин издаде заповед за арестуването на отстранения от служба районен министър председател Карлос Пучдемон и четирима някогашни съветници на районни департаменти, които се намират в Белгия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР