Върховният съд на Испания остави в затвора двама от бившите

...
Върховният съд на Испания остави в затвора двама от бившите
Коментари Харесай

Испанският съд остави в затвора бившия каталунския вицепремиер

Върховният съд на Испания остави в пандиза двама от някогашните водачи на каталунското държавно управление и освободи под гаранция шестима политици, оповестява Би Би Си.

Според решението на съда, някогашният вицепремиер Ориол Жункерас и някогашният министър на вътрешните работи Хоаким Форн ще останат в ареста дружно с водачите на сепаратистки придвижвания Жорди Санчес и Жорди Куишарт.

Шестимата освободени ще би трябвало да платят гаранция от 100 000 евро и да се явяват пред правосъдните управляващи веднъж в седмицата.

Сепаратистите бяха арестувани от полицията предишния месец, откакто някогашният каталунски президент Карлес Пучдемон избяга в Белгия.

Решението на съда пристигна един ден преди началото на акцията за районните избори в Каталуния, които ще се проведат на 21 декември.

Междувременно Пучдемон и четирима други някогашни министри от сепаратисткото държавно управление се явиха пред съда в Брюксел, който се чака идната седмица да вземе решение по молбата на Испания за тяхната екстрадиция.

След референдума за самостоятелност в Каталуния испанското държавно управление наложи директно ръководство над района и прикани за предварителни избори. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР