Върховният съд на Испания е оттеглил международната заповед за арест

...
Върховният съд на Испания е оттеглил международната заповед за арест
Коментари Харесай

Испания оттегли международната заповед за арест на Карлес Пучдемон

Върховният съд на Испания е отдръпнал интернационалната заповед за арест на бившия президент на Каталуния Карлес Пучдемон и четирима министри от неговия кабинет, оповестява Би Би Си.

Бившите водачи на каталунското държавно управление избягаха в Белгия, откакто бяха отстранени от власт поради едностранното оповестяване на самостоятелност на Каталуния, което Испания разгласи за незаконно. 

От съда разясниха, че анулацията на заповедта за арест няма да повлияе на обвиняванията за протест, противодържавна активност и заграбване на публични средства. 

Разпалването на протест се счита за едно от най-тежките закононарушения в Испания, което може да докара до присъда от 30 години затвор.

Междувременно в Каталуния стартира акцията за районни избори, които ще се проведат на 21 декември. В нея ще вземат присъединяване 12 от 13-те министри, които по-рано бяха освободени от испанското държавно управление. Проучванията сочат, че двата " лагера " - " за " и " срещу " независимостта - ще получат сходни резултати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР