Върховният съд на Испания даде между 9 и 13 г.

...
Върховният съд на Испания даде между 9 и 13 г.
Коментари Харесай

До 13 г. затвор за лидерите на Каталуния

Върховният съд на Испания даде сред 9 и 13 година затвор на девет водачи на Каталуния по отношение на несполучливия опит за оповестяване на самостоятелност на богатия испански район през октомври 2017 година , осведоми " Ройтерс ".

Други трима обвинени са наказани единствено за непокорство.

Испанският вестник " Паис " написа, че нито един от обвинените не е наказан за протест - най-тежкото обвиняване. Деветимата са наказани по обвинявания в противодържавна активност.

Ориол Жункерас, който беше заместител на водача на Каталуния от януари 2016 година до октомври 2017 година, е наказан на 13 година затвор . Той получи най-тежката присъда от всички по обвинявания в противодържавна активност и корист с държавни средства.

Испанските сепаратисти, които се борят за самостоятелност на Каталуния от Испания, провокираха конституционна рецесия с проведения през 2017 година референдум за самостоятелност, който принуди испанското държавно управление в Мадрид да поеме надзор над Каталуния . Мадрид в профил някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон от лидерския пост след вота. 56-годишният, който в този момент живее в Белгия в заточение, ще се изправи пред съда по обвинявания в протест, в случай че се върне в Испания.

Процесът против каталунските сепаратисти завърши през юни . Прокуратурата изиска 25 година затвор за някогашния водач Ориол Жункерас , до момента в който за другите желае сред 16 и 17 година затвор.

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР