Върховният съд на Ирландия отхвърли искането на Facebook за блокиране

...
Върховният съд на Ирландия отхвърли искането на Facebook за блокиране
Коментари Харесай

Ирландия реши, че Facebook няма да има право да съхранява данните на потребителите от ЕС в САЩ

Върховният съд на Ирландия отхвърли настояването на Фейсбук за блокиране на правилник за дискретност на Европейския съюз, който беше основан от Ирландската комисия за отбрана на данните (IDPC), който може да прекъсне потока на данни от Европейски Съюз към Съединени американски щати, оповестяват от The Wall Street Journal.

Фейсбук първо апелира заповедта частично, защото съобщи, че Комисията и други регулатори на Европейски Съюз за дискретност се движат прекомерно бързо с крайни ограничения и не са дали на компанията задоволително време, с цел да може да отговори на измененията. Фейсбук също по този начин съобщи пред The Verge, че заповедта на дискретност на IDPC, „ ще има нездравословни последствия за европейската стопанска система “. Ирландските чиновници явно не споделят същите опасения.

Първоначално IDPC сътвори новата заповед за дискретност, защото Фейсбук и други интернационалните компании постоянно съхраняват данните на жителите на Европейски Съюз на сървъри в Съединени американски щати, евентуално ги излагат на в допълнение наблюдаване. Ако регулаторните органи на Европейски Съюз решат да се причислят към IDPC, това ще означи първото огромно деяние против Privacy Shield, протоколът, който разрешава това шерване на данни да се случи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР