Върховният съд на Германия във вторник нареди частично повторение на

...
Върховният съд на Германия във вторник нареди частично повторение на
Коментари Харесай

Върховният съд на Германия разпореди частично повторение на националните избори през 2021 г. заради грешки в гласуването

Върховният съд на Германия във вторник подреди отчасти повтаряне на националните избори през 2021 година в Берлин заради съществени проблеми в доста изборни секции в столицата.

Повторението е прекомерно лимитирано, с цел да заплаши болшинството от непопулярното трипартийно държавно управление на канцлера Олаф Шолц и наподобява малко евентуално да има някакво друго доста влияние върху състава на по-ниския парламент камара, Бундестага.

Федералният парламентарен съд постанови, че изборите би трябвало да бъдат повторени в 455 от 2256 секции в града. Той значително удостовери решение на Народното събрание, който предходната година взе решение за лимитирано повтаряне с гласовете на обединението на Шолц, макар че леко разшири обсега на новото гласоподаване.

въпросът стигна до съда, откакто главният закостенял опозиционен блок в Германия се оплака, търсейки доста по-широко повтаряне. Висшият чиновник на изборите в Берлин Щефан Брьохлер сподели, че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР