Върховният съд на Донецката народна република (ДНР) е получил касационна

...
Върховният съд на Донецката народна република (ДНР) е получил касационна
Коментари Харесай

Мароканецът, осъден на смърт в ДНР, обжалва присъдата си

Върховният съд на Донецката национална република (ДНР) е получил касационна тъжба от юриста на наказания на гибел в ДНР наемник от Мароко Брахим Саадун за смяна на наказването му. Това заяви ТАСС през днешния ден, цитира news.bg.

Първа касационна тъжба подаде Юлия Церковникова, юрист на английския жител Шон Пинър, който също беше наказан на гибел за присъединяване във военните дейности като част от украинските въоръжени формирования като наемник.

Присъдата беше обжалвана с искане за намаляване на присъдата му до пожизнен затвор. Тогава съдът посочи, че касацията ще бъде прегледана не по-късно от два месеца от деня, в който делото бъде изпратено до инстанцията на Върховния съд на ДНР.

Адвокатът на различен наказан наемник Ейдън Аслин Павел Косован посочи по-рано пред ТАСС, че той към момента не е подал тъжба.

На 9 юни съдът на ДНР осъди Пинър, Аслин и Саадун на гибел по обвинявания в присъединяване във военни дейности като част от украински въоръжени групи като наемници. Взети са в плен в Донбас.

Главната прокуратура на ДНР заяви, че получените показания са разрешили да се откри присъединяване им в осъществяването на закононарушения по част 2 на член 34 от Наказателния кодекс на ДНР ( " Извършване на закононарушения от група лица " ), член 323 от Наказателния кодекс на ДНР ( " Насилствено завладяване на властта или принудително задържане на властта " ) и член 430 от Наказателния кодекс на ДНР ( " Наемничество " ).

Припомняме, че ден по-рано стана ясно, че въпросът за допустима замяна на задгранични наемници, наказани на гибел в Донецката национална република (ДНР), на този стадий не се разисква. Това заяви ръководителят на ДНР Денис Пушилин.

Пушилин означи също, че представители на страните, чиито жители са хванатите наемници, не са кандидатствали в управлението на ДНР.

Европейският съд по правата на индивида заяви, че е издал заповед на Русия да подсигурява, че смъртното наказване не е изпълнено против двамата британци, хванати при сраженията в Украйна.

Руският външен министър Сергей Лавров също удостовери, че двамата британци и мароканецът Брахим Саадун са направили закононарушения на територията на самопровъзгласилата се ДНР.

Европейски съд по правата на човека показва, че е издал заповед за краткотрайни ограничения, като е разпоредил на Русия, че " би трябвало да подсигурява, че смъртното наказване, наложено на жалбоподателите, не е изпълнено; да обезпечи подобаващи условия за тяхното задържане; и да им обезпечи всякаква нужна здравна помощ и медикаменти ".

Семействата на мъжете отхвърлят ​​двамата, които са се сражавали на страната на украинските въоръжени сили, да са били наемници.

До момента Англия отхвърли обществено да повдигне въпроса пред управляващите в ДНР, чиято самостоятелност се признава само от Русия, и вместо това съобщи, че се надява Киев да обезпечи освобождението на мъжете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР