Върховният съд на Бразилия започна разследване срещу президента Жаир Болсонару

...
Върховният съд на Бразилия започна разследване срещу президента Жаир Болсонару
Коментари Харесай

Разследват Болсонару заради коментари за ваксините

Върховният съд на Бразилия стартира следствие против президента Жаир Болсонару поради мненията му, че Covid имунизациите усилват риска от СПИН. Това съобщи BBC.

Изказванията бяха направени по време на лъчение онлайн в обществените мрежи през октомври и доведоха до краткотрайното премахване на Болсонару от Фейсбук и YouTube според политиките на фирмите за подправените вести.

Бразилският президент постоянно слага под подозрение успеваемостта на имунизациите. Срещу него към този момент има и друго следствие за метода му за справяне с пандемията.

В мненията си от октомври Болсонаро съобщи, че " хората, които са изцяло имунизирани против Covid-19, развиват СПИН доста по-бързо от предстоящото ". Твърдението е изрично отхвърлено от учени и медицински специалисти. Болсонару, който отхвърля да се ваксинира, обаче упорства, че просто е цитирал публикация от списание.

През последните месеци президентът беше подложен на мощен напън и се сблъска с редица политически рецесии. , в който се приканва за покачване на обвинявания против президента, в това число за закононарушения против човечеството. Поводът бяха незадоволително сериозните ограничения против разпространяването на ковид. От своя страна Болсонару твърди, че не е " отговорен за безусловно нищо ".
 Болсонару отхвърли делата против него в Сената
Болсонару отхвърли делата против него в Сената

Докладът на парламентарната комисия нанася вреди не на него, а за цялата страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР